8285 Kisapáti, ,
Kossuth u. 77/1.

+36/87-433-377
kisapati@t-online.hu

Adófizetési határidő

Felhívjuk Tisztelt Adózóink figyelmét, hogy a helyi adók (kommunális adó, építményadó, iparűzési adó) II. félévi befizetési határideje 2022. szeptember 15. napja!

A befizetéshez szükséges csekkeket hivatalunk az I. féléves csekkekkel együtt postázta adózóinknak 2022. február hónap végén, illetve a bankszámla-nyitásra kötelezett vállalkozók ugyanekkor adószámla-kivonatot kaptak ügyfélkapujukra.

Ügyfélkapuval rendelkező személyek a helyi adókat a http://ohp.asp.lgov.hu oldalon is befizethetik, illetve itt ellenőrizhetik a befizetéseket és az utaláshoz szükséges számlaszámokat is, ha letöltik adószámla-kivonatukat.

FONTOS, hogy utaláskor tüntessék fel a közlemény rovatban az adószámla-kivonaton szereplő mutatójukat vagy az adóazonosító jelüket! Minden más adat feltüntetése (pl. helyrajzi szám, elrendelő határozat száma) téves lekönyveléshez vezethet!

Aki csekken szeretné a II. féléves adóját befizetni és nem találja a februárban megküldött csekket, új csekket kérhet a Szigligeti Közös Önkormányzati Hivatal Nemesgulácsi Kirendeltségén hétfői napokon 8-16 óra között vagy pénteki napokon 8-13 óra között, az ebédidő (12-13 óra) kivételével.

Felkérjük Tisztelt Adózóinkat, hogy ügyeljenek a határidő megtartására, mert a késedelmes befizetések után a központi könyvelési rendszer jelenleg évi 15,75%-os késedelmi pótlékot számol fel!

 

                                Tóthné dr. Titz Éva jegyző nevében és megbízásából:

 

  1. Harkai Barbara aljegyző s.k.